top of page

Güvenli İskele Zorunlu Hale Gelecek




Kalıp ve İskeleciler Derneği Başkanı Serdar Urfalılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bina inşaatlarında dış cephe iskelelerine yönelik yapılacak mevzuat değişikliğine tam destek verdiklerini açıkladı.

Türkiye'de emniyet standartları yüksek Euroscaf üreten firmalar olduğunu belirten Urfalılar, ancak yatırım maliyetinin güvenli olmayan iskelelere kıyasla başlangıçta yüzde 15-20 daha fazla olması nedeniyle tercih edilmediklerini ifade etti. Urfalılar, "Türkiye'de inşaat sektörü, iş kazalarının sayısal olarak en yüksek olduğu sektörlerden biridir. Çoğu zaman bu kazalar, iskele çökmesi veya iskeleden düşme sonucu gerçekleşmektedir. Bakanlığın iskele kurulumu için proje isteyerek kazaları en aza indireceğine inanıyoruz ve bu uygulamaya sonuna kadar destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu değişikliklerle birlikte inşaat sektöründe kullanılan sac kalas, iskele kalası, demir iskele kalası gibi malzemelerin güvenliği ve standartları artırılacak, iş güvenliği önlemleri daha etkin hale getirilecektir.



www.sackalas.com
güvenlikli iskele




Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page